اکسی فلورفن (Oxyfluorfen)

اکسی فلورفن با نام تجاری گل علف‌کش تماسی، حلالیت کم در آب، انتخابی، از گروه دی فنیل اتر است و به صورت پیش رویشی یا پس رویشی کاربرد دارد .

موارد مصرف در ایران

از این علف کش برای کنترل علف‌های هرز پهن‌برگ و باریک برگ مزارع پیاز استفاده می شود و با افزایش سن پیاز تحمل آن نسبت به علف کش فلورفن بالا می رود.

میزان مصرف این سم 1.5 تا 2 لیتر درهکتار توصیه شده است. در کشت نشایی اکسی فلورفن را به میزان 2 لیتر در هکتار در مرحله 2 تا 5 برگی علف‌های هرز به کار ببرید. در کشت مستقیم 1.5 لیتر در هکتار بعد از مرحله 2 برگی پیاز مورد استفاده قرار می گیرد.

علف های هرز غالب در مراحل ابتدایی رشد پیاز عبارتند از:

علف هرز سوروف (Echinochloa crus-galli)

علف هرز پیچک صحرایی (Convolvulus arvensis)

علف هرز پنیرک (Malva neglecta)

علف های هرز غالب در مرحله تشکیل سوخ پیاز عبارتند از:

علف هرز یونجه زرد (Melilotus officinalis)

علف هرز پنیرک (Malva neglecta)

علف هرز دم روباهی (Alopecurus spp)

مکانیسم اثر سم

این علف کش با عملکرد سریع و جذب توسط برگ و ریشه باعث از بین بردن کلروفیل در علف های هرز می شود علائم تأثير در گياه سفیدی، زرد شدن و بافت مردگی و در نهايت خشك شدن اندام‌هاي گياه قابل رویت است .

نکات

  1. ممکن است در زمان کاربرد این علف‌کش، به بوته‌های پنبه و سویا نیز آسیب وارد شود.
  2. با توجه به جذب اکسی فلورفن در ذرات خاک، مقدار شستشو و تجمع آن در آب‌های زیرزمینی اندک است.
  3. برای بعضی زراعت ها مانند سویا وپسته ممکن است تاثیر فیتوتوکسیسیته دیده شود.