اسپاتی فیلوم (peace lily)

نام علمی گل اسپاتی فیلوم Spathiphyllum spp

اسامی دیگر اسپاتی فیلوم

گل چمچه ای

گل صلح

لی لی صلح

Peace lily

spath lily

شرایط نگهداری گل اسپاتی فیلوم

• نور

اسپاتی فیلوم گیاهی سایه دوست است و محل نگهداری اون باید نوری متوسط داشته باشه، به هیچ وجه نباید این گیاه را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بدید. نور مستقیم منجر به سوختن قسمت هایی از پهنه برگ و همچنین کم شدن گلدهی و پراکنده گیاه و خواهد شد به طور کلی باید گفت که برای داشتن رشد خوب این گیاه، روزانه ۵ الی ۷ ساعت نور فیلتر شده باید فراهم کنید.

• دما

دمای بین 12 الی 23 درجه را ترجیح میدهد. و اگر دمای هوا زیاد شود باعت پیچیدگی و سوختگی برگ هایش میشود. و به سرما حساس است و هوای سرد را نمی تواند تحمل کند.

• آبیاری

در حالت ایده آل این گیاه خاک مرطوب (نه خیس) را ترجیح می دهد و بهتر است آب دهی را وقتی که خاک خشک شد انجام دهید ولی هرگز اجازه ندهید گیاه در خاک خیس دایمی بماند و اجازه ندهید تا گیاه از کم آبی پژمرده شود ( این گیاه از گیاهانی است که به سرعت خود را ترمیم و از پژمردگی نجات می دهد).

• رطوبت

کمبود رطوبت محیط از جمله دلایل قهوه ای شدن برگ های این گیاه است بنابراین علاوه بر غبارپاشی روزانه گیاه می‌توان یک عدد زیرگلدانی را از سنگریزه پر کرد سپس تا نیمه دیواره زیرگلدانی در آن آب ریخت و گلدان حاوی گیاه را بر روی سنگریزه ها قرار داد .

• خاک

اسپاتی فیلوم به خاکی با زهکش بالا، غنی و کمی اسیدی نیاز دارد پس می توانید از ترکیب پیت ماس+ خاک برگ + پرلیت یا ترکیب کوکوپیت + پرلیت + خاک برگ برای آن استفاده کنید.

دو ترکیب مناسب برای خاک اسپاتی فیلوم عبارت است از:

پرلیت + خاک برگ + پیت ماس

خاک برگ + پرلیت + کوکوپیت

• کوددهی و تغذیه

کمبود مواد غذایی در خاک، علاوه بر به تعویق افتادن گلدهی، باعث کوچک شدن برگ ها نیز می شود. بهترین زمان برای کوددهی بهار و تابستان است. چرا که این روزها فصل گلدهی آن است. همچنین این گل به کمبود منیزیم و آهن بسیار حساس است. بنابراین باید مراقب کمبود این دو ماده در خاک گیاه باشید. بهتر است از کودهای کامل سه بیست برای اسپاتی فیلوم استفاده کنید.

استفاده از کودهای کامل که حاوی آهن و منیزیم است برای این گیاه بسیار مناسب است زیرا اسپاتی فیلوم به کمبود آهن و منیزیم نیز حساس است و در اثر کمبود این دو عنصر حاشیه برگ های آن زرد خواهد شد.

• گلدان

اسپاتی فیلوم ها محل های تنگ را ترجیح می دهند. یک گلدانی را انتخاب کنید که بیش از یک سوم بزرگ تر از گلدان ریشه گل شما نباشد.

گلدهی اسپاتی فیلوم

اگر گیاه شما گل نمی دهد، معمولا به دلیل آن است که نور کافی به آن ها نمی رسد. هرچند گیاه اسپاتی فیلوم با نور کم دوام می آورد اما برای آن که به گلدهی ترغیبش کنید، گیاه را به محل پرنورتری منتقل کنید تا نور غیرمستقیم و کافی دریافت کند.

گل های سبز، گل های به نظر ضعیف، یا به طور کلی عدم گلدهی گیاه، می تواند به دلیل کود دهی و تغذیه نامناسب هم اتفاق افتاده باشد. اگر گیاه شما گل های سبز می دهد، کوددهی و تغذیه آن را قطع کنید.

روش های تکثیر اسپاتی فیلوم

اسپاتی فیلوم به 2 طریق تکثیر می شود :

  • تقسیم بوته

    برای افزایش اسپاتی از طریق تقسیم بوته، بهتر است بگذارید گیاه کامل رشد کند. پس از بالغ شدن می‌توانید گیاه بالغ را به دو یا سه دسته تقسیم کرده و هر گیاه جدید را در 2 گلدان جداگانه و در ارتفاع گیاه مادر بکارید.

  • کاشت بذر

    برای کاشت بذر اسپاتی نیز بهتر است، دانه ها در لایه‌ی نازکی از بستر سبک و آماده‌ی کاشت بریزید. آنها را در دمای محیط نگهداری کنید. بر خلاف گیاه مادر، بذر ها برای رشد به نور بیشتری نیاز دارند. اما آنها را از تابش مستقیم آفتاب دور نگه دارید. رطوبت نسبی محیط را افزایش دهید تا در طول 10 روز جوانه های بذر هارا مشاهده کنید.

انواع اسپاتی فیلوم

گیاه اسپاتی در حدود ۴۰ گونه دارد که معروف ترین آنان در ایران  Spathiphyllum wallisii  است که به عنوان گیاهی گلدانی و آپارتمانی طرفداران خیلی زیادی دارد.

برای افزودن متن مورد نظرتان اینجا کلیک کنید