باباآدم

  • نام علمی

Alocasia Amazonica

  • اسامی دیگر بابا آدم

گوش فیلی

شرایط نگهداری بابا آدم

• نور

گیاه بابا آدم نور کافی ولی غیرمستقیم خورشید را ترجیح می‌دهد. آن را در خارج از مسیر تابش نور خورشید قرار دهید و مطمئن شوید که زیر نور خورشید در حال سوختن نباشد.

• دما

فاکتور دما نیز به همین میزان در رشد و نموی بابا آدم تأثیر می‌گذارد. نگهداری از گلدان بابا آدم در دماهای پایین منجر به خشک شدن برگ‌های آن می‌شود. دمای بالا نیز باعث پژمرده شدن گیاه بابا آدم خواهد شد. از این رو توصیه می‌شود در زمان نگهداری از گل بابا آدم در خانه، دمای محیط را در بازه 15 الی 25 درجه سانتی گراد حفظ کنید.

• آبیاری

بابا آدم به دلیل اینکه ساقه های گوشتی و برگ های پهنی دارد در مقایسه با سایر گیاهان آپارتمانی به آبیاری بیشتری نیاز دارد. می توانید در تابستان هفته ای دوبار و در زمستان هفته ای یکبار گیاه را آبیاری کنید.

• رطوبت

بابا آدم به دلیل اینکه ساقه های گوشتی و برگ های پهنی دارد در مقایسه با سایر گیاهان آپارتمانی به آبیاری بیشتری نیاز دارد. می توانید در تابستان هفته ای دوبار و در زمستان هفته ای یکبار گیاه را آبیاری کنید.

• خاک

خاک مناسب برای کاشت گیاه بابا آدم شامل ترکیباتی از خاک برگ، کود دامی و ماسه می‌شود. خاکی که برای کاشت این گیاه مورد استفاده قرار می‌گیرد باید کاملاً سبک و زهکش باشد تا گیاه بابا آدم بتواند بدون هیچگونه مشکلی در این خاک رشد کند.

• کوددهی و تغذیه

معمولاً برای حفظ ویژگی‌ های منحصر به ‌فرد گیاه بابا آدم، پیشنهاد می‌شود که در فصول رشد شما از مقداری کود های نیتروژن دار بهره ببرید. هر چه گیاه شما بزرگ‌تر شود و سنش بالاتر برود، شما باید تعداد دفعات کوددهی را بیشتر کنید.

شما می‌توانید با استفاده از کود 20- 20 – 20 نیز مواد ضروری برای رشد و نموی گیاه را فراهم کنید. این کودها به میزان مساوی از فسفر، پتاسیم و نیتروژن و مواد مغذی دیگر را دارند. همچنین می توانید از کود کلات آهن نیز استفاده کنید. از بهار تا پاییز، ماهی دوبار اقدام به کوددهی خاک کنید تا رشد گل بابا آدم غول پیکر بهبود یابد.

• گلدان

انتهای گلدانی که برای نگهداری از گیاه بابا آدم به کار می بریم، باید سوراخ هایی ایجاد شده باشد. این کار باعث می شود رطوبت و آب زیاد از خاک زهکشی شده عبور کند و از ته گلدان خارج شده و مانع پوسیدگی ریشه و بیماری های قارچی شود. همچنین به دلیل رشد زیاد آن تقریبا فواصل تعویض گلدان بابا آدم نزدیک به هم است. گلدان برخی از آن ها که رشد خوبی دارند را باید سالی یکبار عوض کرد. اما اگر گیاهتان رشدی معمولی دارد می توانید دو سال یکبار و با مشاهده کرده ریشه های گیاه که از خاک بیرون زده است آن را عوض کرد. پیش از تعویض به یاد داشته باشید حتما خاک گلدان را ضد عفونی کنید.

• تمیز نمودن برگ

برای رشد بیشتر گل بابا آدم به این نکته دقت داشته باشید که به دلیل داشتن برگ‌های بزرگ ، نیاز است برگ‌های آن به طور مکرر با دستمال مرطوب تمیز شود تا گرد و غبار بر روی برگ‌ها منافذ آن‌ها را نبندد.

گلدهی بابا آدم

گیاه بابا آدم به ندرت گل می‌دهد. حتی در فضای باز، میلچه گل‌های سفید تا زرد آن بسیار کمیاب‌اند و به راحتی توسط شاخه و برگ گیاه پنهان می‌شوند. با این حال، ممکن است در فضای بیرون از خانه مخروط‌های گل سفید و زرد با غلاف سبز تولید کند.

روش های تکثیر باباآدم

گیاه غول پیکر بابا آدم، به قدری زیبا و جذاب است که عموم افراد را برای تکثیر وسوسه می‌کند. روش های مختلفی برای تکثیر گل بابا آدم وجود دارد. بابا آدم را می‌توان از طریق پاجوش، قلمه زدن تکثیر کرد.

  • تکثیر بابا آدم از طریق پاجوش

    استفاده از پاجوش، ساده ترین روش برای تکثیر گیاه بابا آدم است. برای اینکار کافیست مدتی به گیاه فرصت دهید تا با شرایط محیطی جدید، وفق پیدا کند. سپس در هنگام تعویض گلدان به اطراف ریشه ها دقت کنید. در شرایط محیطی مطلوب و مساعد، اطراف ساقه گیاه مادر، چندین بابا آدم کوچک رشد می‌کنند.

    پس از اطمینان از وجود پاجوش، آن ها را از طریق یک قیچی تیز از گیاه مادر جدا کنید و در بستر مناسب رشد بکارید. بهتر است جوانه های تازه بابا آدم را در نور ملایم قرار داده و خاک آن ها را مرطوب نگهدارید. با گذشت 2 الی 3 هفته پس از تکثیر، پاجوش ها اقدام به ریشه دهی کرده و به طور مستقل رشد می‌کنند.

  • تکثیر بابا آدم از طریق قلمه زنی ریزوم

    قلمه زنی نیز تکنیکی ساده برای تکثیر بابا ادم است. برای اینکار کافیست گیاه را به آرامی از گلدان خارج کرده و خاک اطراف ریشه را با ملایمت کنار بزنید. سپس توده اصلی را به کمک یک چاقو تیز به چند قسمت تقسیم کنید. مطمئن شوید که هر توده دارای چندین غده سیب زمینی شکل مختلف است.

  • در قدم بعد هر توده را پیش از قرار دادن در درون خاک، داخل آب قرار دهید و از ریشه دهی آن ها مطمئن شوید. در نهایت توده ها را به شکل مجزا در گلدان های مختلف بکارید. خاک بستر بابا آدم می‌بایست مغذی بوده و دارای زهکشی بالایی باشد. شما می‌توانید با اضافه کردن مقداری پرلیت، خاصیت زهکشی خاک را تقویت کنید.

    تلاش کنید تا بابا آدم های جوان را در یک محیط پایدار و به دور از دستگاه های سرمایشی و یا گرمایشی قرار دهید.

انواع گل بابا آدم

گونه های مختلفی از بابا آدم وجود دارد که هر یک مشخصات ظاهری مخصوص به خود را دارند. گل بابا آدم بلک، گل بابا آدم تنه قرمز و تنه سبز از جمله محبوب ترین انواع بابا آدم ها هستند.

باباآدم سبز

بابا آدم ابلق

بابا ادم بلک

بابا آدم تنه قرمز