پنکونازول (Penconazole)
پنکونازول که در بازار با نام تجاری توپاس عرضه می شود، قارچ کشی از گروه شیمیایی تریازول و دارای خاصیت سیستمیک با اثر حفاظتی و معالجه ای می باشد.
•موارد مصرف در ایران
این قارچ کش در ایران بیشتر به منظور از بین بردن قارچ های پاتوژن و همچنین کنترل و درمان سفیدک درختان میوه های دانه دار، سبزیجات،انگور و گیاهان زینتی مورد استفاده قرار می گیرد.
بیماری سفیدک سطحی در انگور (Grapevine powdery mildew)
بیماری سفیدک پودری در گیاهان زینتی
بیماری سفیدک پودری در صیفی جات
•زمان و میزان مصرف قارچ کش
محصول | زمان مصرف | مقدار مصرف |
---|---|---|
انگور | به محض مشاهده اولين علائم آلودگی | 50-125 ميلی ليتر در هكتار |
درختان میوه هسته دار و دانه دار | به محض مشاهده اولين علائم آلودگی | 250 ميلی ليتر در هكتار |
صیفی جات | به محض مشاهده اولين علائم آلودگی | 50-125 ميلی ليتر در هكتار |
گیاهان زینتی | به محض مشاهده اولين علائم آلودگی | 50-125 ميلی ليتر در هكتار |
•مکانیسم اثر قارچ کش
این قارچکش با جلوگیری از بیوسنتز ارگوسترول دیواره سلولی در قارچها و نیز با جلوگیری از تشکیل هوستوریوم و نفوذ آن به سلول گیاه, توسعه قارچ را متوقف مینماید.
•نکات
- قابل اختلاط با اكثر حشرهكش ها و قارچكش ها مانندکاپتان و سولفور میباشد.
- دوره ی کارنس این سم ۱۴ روز میباشد.
- از مصرف توپاس در زمان برداشت غوره و برگ مو خودداری شود.