پنکونازول (Penconazole)

پنکونازول که در بازار با نام تجاری توپاس عرضه می شود،  قارچ کشی از گروه شیمیایی تریازول و دارای خاصیت سیستمیک با اثر حفاظتی و معالجه ای می باشد.

•موارد مصرف در ایران

این قارچ کش در ایران بیشتر به منظور از بین بردن قارچ های پاتوژن و همچنین کنترل و درمان سفیدک درختان میوه های دانه دار، سبزیجات،انگور و گیاهان زینتی مورد استفاده قرار می گیرد.

بیماری سفیدک سطحی در انگور (Grapevine powdery mildew)

بیماری سفیدک پودری در گیاهان زینتی

بیماری سفیدک پودری در صیفی جات

•زمان و میزان مصرف قارچ کش

محصولزمان مصرفمقدار مصرف
انگوربه محض مشاهده اولين علائم آلودگی50-125 ميلی ليتر در هكتار
درختان میوه هسته دار و دانه داربه محض مشاهده اولين علائم آلودگی250 ميلی ليتر در هكتار
صیفی جاتبه محض مشاهده اولين علائم آلودگی50-125 ميلی ليتر در هكتار
گیاهان زینتیبه محض مشاهده اولين علائم آلودگی50-125 ميلی ليتر در هكتار

•مکانیسم اثر قارچ کش

این قارچکش با جلوگیری از بیوسنتز ارگوسترول دیواره سلولی در قارچها و نیز با جلوگیری از تشکیل هوستوریوم و نفوذ آن به سلول گیاه, توسعه قارچ را متوقف می‌نماید.

•نکات

  1. قابل اختلاط با اكثر حشره‌كش­ ها و قارچ‌كش­ ها مانندکاپتان و سولفور می‌باشد.
  2. دوره ی کارنس این سم ۱۴ روز می‌باشد.
  3. از مصرف توپاس در زمان برداشت غوره و برگ مو خودداری شود.